Glutenfri boller med gær
Ca. 10 stk.
5 dl lunkent vand
25 g gær
1 tsk psyllium/loppefrøskaller
30 g kokosfibermel
70 g kartoffelmel
40 g hørfrø
150 g glutenfri havremel *
150 g quinoamel
1 tsk havsalt
1 æg til pensling
1 håndfuld sesam til pynt
Bland vand, gær loppefrøskaller i en skål.
Rør det godt rundt til gæren er opløst og lad det stå i 5 min.
Tilsæt salt, kokosfibermel, kartoffelmel og havremel og rør det godt rundt.
Lad dejen hæve et lunt sted i 30 minutter.
Pensl bollerne med æg eller vand og drys dem med sesam.
Bages i forvarmet ovn i 18-20 min. på 225 grader.
* hvis du ikke kan finde havremel, kan du sagtens finblende alm. glutenfri havregryn til mel.
