Sundere træstammer
Ingredienser
1 dåse sorte bønner
150 g friske dadler, udstenede
1 dl mandelmel
3 spsk. kakaopulver
3 spsk. kokosolie
1 tsk. vaniljepulver eller korn af 1 vaniljestang
2-3 tsk. romessens
1 nip salt
200 g marcipan
100 g mørk chokolade
Hæld bønnerne fra dåsen i en sigte, skyl dem grundigt, og lad væsken dryppe fra. Kom bønnerne og alle de resterende ingredienser i en foodprocessor eller blender, og kør indtil du har en helt glat masse. Smag romkuglemassen til og sæt den i køleskabet i mindst 2 timer, så massen bliver fast nok til, at du kan rulle den.
Rul marcipanen ud som en rektangel i et tyndt lag. Jeg bruger en kagerulle og lægger marcipanen mellem 2 lag bagepapir - på den måde sidder det ikke fast i bordpladen.
Rul fyldet til en lang pølse, og placér den på marcipanen. Rul forsigtigt marcipanen omkring fyldet, og skær dernæst rullen ud i passende størrelser.
Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikroovnen og dyp træstammernes ender i den smeltede chokolade. Placer dem derefter på et stykke bagepapir og sæt dem i køleskabet indtil chokoladen er stivnet.
Velbekomme :-)