Sundere træstammer

Ingredienser

  • 1 dåse sorte bønner

  • 150 g friske dadler, udstenede

  • 1 dl mandelmel

  • 3 spsk. kakaopulver

  • 3 spsk. kokosolie

  • 1 tsk. vaniljepulver eller korn af 1 vaniljestang

  • 2-3 tsk. romessens

  • 1 nip salt

  • 200 g marcipan

  • 100 g mørk chokolade

Hæld bønnerne fra dåsen i en sigte, skyl dem grundigt, og lad væsken dryppe fra. Kom bønnerne og alle de resterende ingredienser i en foodprocessor eller blender, og kør indtil du har en helt glat masse. Smag romkuglemassen til og sæt den i køleskabet i mindst 2 timer, så massen bliver fast nok til, at du kan rulle den.

Rul marcipanen ud som en rektangel i et tyndt lag. Jeg bruger en kagerulle og lægger marcipanen mellem 2 lag bagepapir - på den måde sidder det ikke fast i bordpladen.

Rul fyldet til en lang pølse, og placér den på marcipanen. Rul forsigtigt marcipanen omkring fyldet, og skær dernæst rullen ud i passende størrelser.

Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikroovnen og dyp træstammernes ender i den smeltede chokolade. Placer dem derefter på et stykke bagepapir og sæt dem i køleskabet indtil chokoladen er stivnet.

Velbekomme :-)

Forrige
Forrige

Ingefær shot

Næste
Næste

Glutenfri havregrød med kanel