Sundere træstammer
Ingredienser
- 1 dåse sorte bønner
- 150 g friske dadler, udstenede
- 1 dl mandelmel
- 3 spsk. kakaopulver
- 3 spsk. kokosolie
- 1 tsk. vaniljepulver eller korn af 1 vaniljestang
- 2-3 tsk. romessens
- 1 nip salt
- 200 g marcipan
- 100 g mørk chokolade
Hæld bønnerne fra dåsen i en sigte, skyl dem grundigt, og lad væsken dryppe fra. Kom bønnerne og alle de resterende ingredienser i en foodprocessor eller blender, og kør indtil du har en helt glat masse. Smag romkuglemassen til og sæt den i køleskabet i mindst 2 timer, så massen bliver fast nok til, at du kan rulle den.
Rul marcipanen ud som en rektangel i et tyndt lag. Jeg bruger en kagerulle og lægger marcipanen mellem 2 lag bagepapir - på den måde sidder det ikke fast i bordpladen.
Rul fyldet til en lang pølse, og placér den på marcipanen. Rul forsigtigt marcipanen omkring fyldet, og skær dernæst rullen ud i passende størrelser.
Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikroovnen og dyp træstammernes ender i den smeltede chokolade. Placer dem derefter på et stykke bagepapir og sæt dem i køleskabet indtil chokoladen er stivnet.
Velbekomme :-)
